skip to Main Content

Tokom vikenda Sarajevska pivara d.d. organizirala je proslavu 152. godine postojanja ovog najstarijeg industrijskog postrojenja u našoj zemlji.  Pivara je  osnovana 24. maja 1864. godine, a zgrada u kojoj se nalazi je zaštićeni historijski objekt.

„Zanimljivo je da Sarajevska pivara nikada u svojoj historiji nije prestala s radom i jedina je evropska pivara koja je radila i za vrijeme Osmanlijske i Austro-Ugarske vladavine. Dakle, mnogo godina je iza Sarajevske pivare, mnogo iskustva i iskušenja. Generacije su vezane uz Sarajevsku pivaru, uz naše pivo-Sarajevsko se slavilo, gradile su se kuće, čitave generacije porodica su radile i rade u Sarajevskoj pivari, ona je jednostavno dio života mnogih Bosanaca i Hercegovaca i nezaobilazan privredni i historijski segment u BiH“ rekla je PR direktorica Sarajevske pivare d.d. Melisa Sefer-Liçin.

Proslavi koja je održana na otvorenom u Sarajevu prisustvovali su mnogobrojni građani koje je Sarajevska pivara počastila svim svojim proizvodima – Sarajevskim, vodom, sokovima, Pepsi proizvodima i posljednjim novitetom- njemačkim pivom Oettinger, koje proizvodi po licenci.

Back To Top