skip to Main Content

U vezi jučerašnjeg požara na zgradi BH Telecoma iz ove kompanije stiglo je saopštenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

“Dana 25.05.2016. godine u 12.00 sati je u zgradi BH Telecoma na Dolac Malti došlo do požara na baterijskom sistemu. Nasreću, svi zaposlenici su blagovremeno evakuisani i nije bilo povrijeđenih. Dva zaposlenika BH Telecoma, koji su direktno učestvovali u gašenju požara, su zbog izloženosti dimu upućena na preventivni pregled u Univerzitetski klinički centar Sarajevo.

Zaposlenici BH Telecoma su odmah po izbijanju požara pristupili njegovom gašenju te je zahvaljujući brzoj rekciji zaposlenika požar u roku od 15 minuta lokalizovan čime su izbjegnute ljudske žrtve i veća materijalna šteta.

Zbog značaja objekta i mogućih posljedica, BH Telecom je poduzeo sve preventivne aktivnosti kako bi se ispoštovale protivpožarne procedure. Iz sigurnosnih razloga je dio sistema do okončanja neophodnih provjera morao biti isključen kako bi se spriječio nastanak veće štete. Usljed ovog nemilog događaja u periodu od 12.30 do 17.30 sati odvijanje telekomunikacijskog saobraćaja u mreži BH Telecoma bilo je otežano.

U 17:10 sati je telekomunikacijski saobraćaj u potpunosti normalizovan i omogućeno je nesmetano korištenje svih usluga BH Telecoma.

BH Telecom se zahvaljuje svim korisnicima na ukazanom razumijevanju.”

Back To Top