skip to Main Content

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je sa predstavnicima firme CalErin Group Davidom Keavneyem i Danielom Dovrevim o potencijalima bh. energetskog sektora i mogućnostima za ulaganja, sa fokusom na velike projekte termo i hidro elektrana za koji su iskazali veliki interes, kao i za projekte putne infrastrukture (auto-putevi, brze ceste, željeznice).

Nakon  prezentacije o prirodnim resursima u oblasti bh. energetskog sektora, investitori su izrazili poseban interes za  projekte termo-elektrana u BiH Kongora, Miljevina i Kakanj – Blok 8.

Predstavljajući trenutne aktivnosti Agencije na pronalasku potencijalnih investitora i promoviranju potencijala Bosne i Hercegovine,  direktor FIPA-e Gordan Milinić je istakao da će Agencija biti na raspolaganju investitorima, da će im dostaviti sve tražene informacije i raspoložive projekte, povezati vlasnike projekata i investitore i učiniti sve dodatne napore kako bi se investitor odlučio da investira u BiH.

 

Back To Top