skip to Main Content

Fipa

 

Delegacija Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) predvođena direktorom Gordanom Milinićem posjetila je sajam Expo Real u Minhenu, koji se održava od 4. do 6. oktobra 2016., radi pronalaska potencijalnih stranih investitora koji bi mogli ulagati u Bosnu i Hercegovinu.

Expo Real je najveća manifestacija ove vrste u Europi, na kojoj više od 80 posto učesnika čine sami investitori i donosioci odluka. Sajam je idealna prilika za uspostavljanje kontakata i predstavljanje projekata potencijalnim investitorima, kao i za upoznavanje s najnovijim trendovima iz industrije.

Na sajmu, koji je okupio više od 1.700 izlagača i 36.000 posjetilaca iz svih dijelova svijeta, predstavnici FIPA-e kroz sastanke sa stranim kompanijama predstavljaju mogućnosti za investiranje u BiH.

Predstavnici FIPA-e su ostvarili brojne kontakte s potencijalnim investitorima koji su poseban interes pokazali za izgradnju i rekonstrukciju turističkih kapaciteta u Bosni i Hercegovini, s akcentom na hotele i banje, saopćeno je iz te institucije

Back To Top