skip to Main Content

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je  u Sarajevu sa ambasadoricom SAD-a u BiH Maureen Cormack. Razmijenili su mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao ambasadoricu Cormack sa susretima s visokim zvaničnicima State Departmenta, MMF-a i Svjetske banke tokom posjete Sjedinjenim Američkim Državama. Rekao je da je prisustvovanje Godišnjoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda  i Svjetske banke bilo izuzetno korisno i da će Vijeće ministara BiH intenzivno nastaviti raditi s međunarodnim finansijskim institucijama koje pomažu u provođenju strukturalnih reformi, što predstavlja veću korist od finansijskih sredstava koje će BiH dobiti.

Ambasadorica Cormack je izrazila punu podršku Sjedinjenih Američkih Država  aktivnostima koje jačaju perspektive članstva BiH u Evropskoj uniji i NATO-u, a koje provodi Vijeće ministara BiH.

Predsjedavajući Zvizdić zahvalio je na podršci i rekao da  je SAD jedan od glavnih prijatelja i najznačajnijih vanjsko-političkih partnera Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Cormack su izrazili nadu u nastavak dobre saradnje dviju država.

Back To Top