skip to Main Content

Sajam Bahrein 642×336

Bosna i Hercegovina centar (BHC), u ime Bahreinskog organa za izložbe i konferencije (BECA) pod patronatom Nj.E. Mr. Khalid Rashid Al Zayani, Ministra za industriju i trgovinu i uz podršku Ministarstva za zdravlje, poziva kompanije iz Bosne i Hercegovine da se predstave u „Paviljonu Bosne i Hercegovine“ na sajmovima „Hrana i ugostiteljstvo 2016“ i „Zdravlje i wellness 2016“, koji će se održati u Bahreinu od 19. do 21. aprila 2016. godine.

Predstojeći sajmovi su poslovna prilika za privrednike iz Bosne i Hercegovine, da se susretnu sa arapskim biznismenima i kompanijama iz svih arapskih zemalja, kao i članica Komiteta zemalja arapskog zaliva (GCC), poput Kraljevine Saudijske Arabije, Države Kuvajt, UAE, Države Katar, Sultanata Oman i Kraljevine Bahrein, uključujući i međunarodne izlagače.

Sajam „Hrana i ugostiteljstvo 2016“ okuplja hotele ranga 4 i 5*, restorane lokalne i internacionalne kuhinje, organizatore keteringa i ugostiteljskih prijema, dobavljače opreme, proizvođače i trgovce: tehnologije za hranu i pića, pakovanje i zamrznutu hranu, tehnologije prerade hrane, proizvođače gotove hrane, zdrave i organske hrane i grickalica, industrije sokova i napitaka, eksperata za higijenu, proizvođača opreme za čiščenje i kuhanje, kompanije za transport hrane, rashladne i transportne tehnike, dobaljača slastica i opreme za vjenčanja.

Sajam Zdravlje i wellness 2016 okuplja banje (Spa) – hotelske i samostalne, salone i wellness centre i odmarališta, eksperte za zdravlje, higijenu i zdravu prehranu, yoga/ pilates/ reiki/ meditacijske/ iscjeliteljske/ ajurveda centre i organizacije, eksperte za kosu, make-up i ljepotu, udruženja za spiritualističko i holističko zdravlje, eksperte za aromaterapiju, dobavljače: kozmetičkih sredstava, umjetnih noktiju, sportske opreme, sportske i fitness klubove, savjetnike za vježbu i blagostanje (well-being), bolnice i klinike – državne i private, agencije za medicinski turizam, ljekarne i proizvođače dijetalne hrane i dodataka prehrani.

Sajmove organizira Bahreinski organ za izložbe i konferencije (BECA), pod pokroviteljstvom Vlade Kraljevine Bahreina, a uz podršku Ministarstva za privredu i trgovinu, Ministarstava za zdravlje, i drugih najviših državnih autoriteta.

Bosna i Hercegovina centar (BHC) će pomoći u organizaciji B2B sastanaka sa privrednicima i zvaničnicima za koje bude iskazano interesovanje.

Više informacija o sajmovima na internet stranici www.beca.bh.

(Izvor: VTKBiH)

Back To Top