skip to Main Content

Povodom 30. jubilarnog izbora „100 najvećih u BiH“, u organizaciji Poslovnih novina koje ove godine slave 45 godina uspješnog rada danas će u Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine sa početkom u 11:00 sati biti održana konferencija za medije.

Gala svečanost na kojoj će se uručiti priznanja Poslovnih novina za uspješno poslovanje održaće se večeras u Hotelu Hills u Sarajevu, sa početkom u 19:00 sati, a okupiće preko 300 uspješnih bosanskohercegovačkih privrednika na  jednom mjestu.

Na ovogodišnjem izboru „100 najvećih u BiH“, pored najsuspješnijih privrednika,  očekuje se prisustvo predstavnika institucija, ambasadora i diplomatskog kora.

Suorganizator događaja je Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH.

To će biti i prilika da se gostima prezentira i redizajnirano izdanje publikacije „100 najvećih u BiH“ koje su Poslovne novine pripremile u saradnji sa specijalnim partnerom – kompanijom LRC d.o.o. Sarajevo koja, zahvaljujući vrhunskom analitičkom softveru, obrađuje podatke svih pravnih lica iz Federacije BiH i Republike Srpske.

U ovogodišnjem izdanju su rangirane i kompanije iz regiona, zahvaljujući dobroj saradnji LRC-a s partnerskim bonitetnim agencijama El KONCEPT d.o.o. (Hrvatska), CUBE d.o.o. (Srbija), BIConsulting (Crna Gora) i Prva bonitetna agencija d.o.o. (Slovenija).

U novom izdanju rangirane su male, srednje i velike kompanije, po prihodu,  dobiti, izvozu kao i prema netto odlivu gotovine od aktivnosti ulaganja u 2016. godini. Dok su, po ukupnom prihodu rangirane kompanije iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Makedonije. Tu su i analize nosioca razvoja ekonomskih kretanja, pregled mogućeg napretka ili nazadovanja kompanija i sektora u periodu od godinu dana i još mnogo zanimljivog sadržaja.

 

 

Back To Top