skip to Main Content

DSCN9198

 

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, održao je radni sastanak sa predstavnicima firmi Intral BH d.o.o., Elektro agent d.o.o. Tuzla, Bosit Industry d.o.o. Tuzla, Lafat komerc d.o.o., te sa Udruženjem za regionalni razvoj NERDA. Ovo je prvi u nizu sastanaka, na kojima se Gradska uprava Tuzla, privredni subjekti, Udruženje za regionalni razvoj NERDA, Zavod za zapošljavanje i srednje škole Tuzle, pripremaju aplicirati na Javni poziv Međunarodne organizacije rada ILO – Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH.

Cilj projekta je poticaj za zapošljavanje u oblastima metalske, obućarske i prehrambene proizvodnje kao i zapošljavanje u oblasti turizma i informacionih tehnologija. Ukupna vrijednost projekta je 4 miliona eura, od kojih su 3 miliona eura namijenjena za dodjelu bespovratnih sredstava lokalnim zajednicama u BiH.

Gradonačelnik Imamović je tokom sastanka izjavio: „Kreirat ćemo dobar projekat, kako bismo se ozbiljnošću i trudom izborili za što veći iznos sredstava iz ovog fonda. Naš strateški cilj je povećanje broja zaposlenih i dostizanje stope zaposlenosti u Tuzli od 70%. Zahvalan sam međunarodnoj organizaciji rada što lokalnim zajednicama u BiH pruža priliku. Zahvaljujem našim partnerima iz privrede, koji su sa entuzijazmom prihvatili učešće u ovom projektu“.

Back To Top