skip to Main Content

NLB Banka d.d. Sarajevo je i ove godine ponosni sponzor Međunarodnog  sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – „Sajam šljive“ koji se održava od 23. do 27. avgusta u Gradačcu.

Već tradicionalno NLB Banka je jedina banka koja podržava Međunarodni Sajam šljive,  koji je ponovo okupio najznačajnije proizvođače i prerađivače iz oblasti poljoprivrede. Sve vrijeme svog postojanja, Sajam šljive u Gradačcu je bio učionica za nova saznanja i nove prezentacije naučnih iskustava u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije. Ovo je mjesto koje već dugi niz godina  potiče privredni razvoj Bosne i Hercegovine, a NLB Banka ovim sponzorskim ugovorom želi dati svoj doprinos sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije koji je vrlo značajan za razvoj privrede u zemlji – izjavila je Lidija Žigić, direktor NLB Banke d.d. Sarajevo.

Na 4.500 metara otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora svoje proizvode predstavit će oko 300 izlagača iz BiH i inostranstva. Na Sajmu će se održati niz savjetovanja i okruglih stolova na kojima će biti riječi o najnovijim naučnim dostignućima i primjeni novih tehnologija u oblasti proizvodnje i prerade hrane. Jedan od ciljeva sajma je i promocija domaćih proizvoda čijom kupovinom i građani BiH pomažu razvoj bh. privrede. Gradačački Sajam poljoprivrede i prehambene industrije predstavlja i mjesto brojnih druženja i kvalitetnih  sadržaja.

 

Back To Top