skip to Main Content

Galijasevic

 

Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević u krugu nekadašnje firme Šipad Bina svečano je juče otvorio pogon za proizvodnju građevinske armature firme Gradnja konstruktor d.o.o..

Kako je istaknuto na otvorenju, u pogonu je posao dobilo 15 radnika, a ukupna investicija, po riječima direktora Gradnja konstruktora Hakije Adbića, iznosi 300.000 KM.

– Grad Bihać u protekle tri godine postao je mini gradilište i o tome svjedoči preko 100 miliona eura privatnih inveaticija i otvaranje ovog pogona u Bihaću itekako je dobar poslovni potez i nadam se da će ovaj kvalitetni proizvod pronaći put do domaćih građevinskih firmi i svih onih koji budu gradili na području Bihaća i Unsko-sanskog kantona. Svako novo radno mjesto u našem gradu je za pohvalu i efekti novih radnih mjesta vidljivi su kroz smanjenje broja nezaposlenih u Bihaću i nadam se da će ovaj pogon u vrlo brzom roku opravdati ulaganje i da ćemo imati još zaposlenih pored sadašnjih 15 radnika – istakao je Galijašević, zahvalivši se Razvojnoj banci Federacije BiH i stečajnom upravniku na pomoći prilikom pokretanja pogona.

Kapacitet pogona za proizvodnju građevinske armature iznosi 5.000 tona, a u prvoj fazi raditi će se 1.000 tona armature koja se proizvodi u najsavremenijim mašinama, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top