skip to Main Content

Zgrada Ferk

 

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK juče je održala 10. redovitu sjednicu u 2016. godini na kojoj je doneseno rješenje kojim se podnositelju zahtjeva “BINGO“ d.o.o. Tuzla ranije izdana dozvola za rad za proizvodnju električne energije, mijenja i dopunjuje novim proizvodnim objektom, solarnom fotonaponskom elektranom “BINGO SOLAR 01“.

Podnositelju zahtjeva “VELOVO KUĆIŠTE“, vl. Anita Ivanković – Lijanović, iz Širokog Brijega izdana je dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE, odnosno, u solarnoj fotonaponskoj elektrani “VILA ANITA“, u naselju Trn, Grad Široki Brijeg, predviđene godišnje proizvodnje 11,84 MWh.

Osim toga, podnositelju zahtjeva “ANTUNOVIĆ AGS“ d.o.o. Orašje izdana je dozvola za rad (licencija) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om.

U postupak opće rasprave prikupljanjem pisanih komentara uputit će se nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva SE Mazoljice, vl. Dragi Tiro, iz Mostara i PTP „ŠOLA“ d.o.o. TOMISLAVGRAD. Rok za dostavu komentara na nacrte dozvola je do 16.6.2016. godine do 10 sati.

Zainteresirana javnost će imati priliku sudjelovati u općim javnim raspravama dostavljanjem pisanih komentara na nacrte dozvola (licencija) za obavljanje energetskih djelatnosti iz sektora naftnog gospodarstva. Nakon današnje redovite sjednice FERK-a, u postupak opće rasprave upućuje se niz nacrta, i to šest za izdavanje dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, osam nacrta za transport naftnih derivata cestovnim prometom, jedan nacrt dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a.

Tekstovi nacrta dozvola mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a.

Na redovitoj sjednici usvojena je obavijest za javnost o kompletnosti podnesenih zahtjeva, i to Zahtjeva za izmjenu i dopunu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva “EBH“ d.o.o. Sarajevo i Zahtjev za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije od podnositelja: PROSLAP d.o.o. Prozor-Rama, SARKOP d.o.o. Srebrenik, HERCEG d.o.o. iz Srebrenika D.O.O. SAMI PROMET Visoko. Pisani komentari i zahtjevi za stjecanje statusa umješača podnose se do 15. lipnja 2016. godine do 10 sati, na adresu FERK-a.

Back To Top