skip to Main Content

TUVadria d.o.o. prigodnom svečanosti u Sarajevu obilježila je juče 10 godina uspješnog rada. Registrirana je 06. 10. 2006. godine i 50% je u vlasništvu TÜV Thüringen e.V. iz Njemačke. Glavna djelatnost je certificiranje sistema upravljanja prema zahtjevima akreditovanih međunarodnih standarda, certificiranje osoblja i certificiranje u oblasti industrijskog servisa.

Od 2008. godine postaju vodeća certifikacijska kuća na ovim prostorima istakao je Muamer Peljto, direktor TUVadria d.o.o. Tako su od svog osnivanja do danas uspješno certificirali preko 500 organizacija iz različitih oblasti primjene i prema zahtjevima standarda ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 22000, HACCP. Šireći svoje poslovanje godine 2009. otvaraju predstavništvo u Beogradu, u Srbiji, a 2011. podružnicu u Splitu, u Hrvatskoj,  a 2015. i u Banja Luci u Republici Srpskoj. Tako postaju i najuspješnija certifikacijska kuća u regiji.

U sklopu djelovanja, TUVadria vrši obuku osoblja za područje upravljanja sistemima, organizuje razne seminare i kurseve iz različitih oblasti, poput obuke za interne auditore prema zahtjevima različitih standarda.

Ova certifikacijska kuća ima 15 stalno zaposlenih na 4 lokacije, sarađuje sa preko 15 domaćih auditora i preko 25 tehničkih eksperata.

Na svečanosti povodom obilježavanja desetogodišnjeg postojanja i djelovanja TUVadria d.o.o. govorili su: Martin Meyer, iz Upravnog odbora TÜV Thüringen e.V.; Frank Werner, rukovodilac ekonomskog odjela u Ambasadi SR Njemačke u BiH; Martin Gaber, zamjenik direktora Predstavništva njemačke privrede u BiH; Alexander Märdian, sekretar udruženja Wirtschaftsverein BiH; Snježana Balta, direktorica, Zavod za javno zdravstvo Kantona Srajaevo; Ile Jandrić, pomočnik direktora za ekonomske poslove, Službeni glasnik Republike Srpske, Krunoslav Rašić, iz Sektora za ekonomski razvoj metalne i drvne industrije – Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit.

Povodom jubileja saradnicima i zaposlenima dodijeljena su priznanja, a kako ova certifikacijska kuća već godinama podržava društveno odgovorne projekte dodijeljena je i ček u iznosu od 1.000 KM za sportski klub „Mlade nade“.

(Poslovne novine)

Back To Top