skip to Main Content

DSCN8421

 

Svečano obilježena 39. godišnjica rada fabrike deterdženata “Dita” Tuzla. Na poziv Sindikata radnika, koji su se godinama borili za opstanak fabrike, svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović. Gosti današnje svečanosti obišli su pogone fabrike, a zatim je položeno cvijeće poginulim borcima na spomen-obilježju u krugu fabrike.

Gradonačelnik Jasmin Imamović zahvalio se radnicima i upravi preduzeća na istrajnosti, te građanima Tuzle i BiH na iskazanom ekonomskom patriotizmu, apelujući da kupovinom domaćih proizvoda nastave podržavati i jačati domaće firme.

„Čestitao bih i zahvalio radnicima i Sindikatu Dite, što su sačuvali ogromnu vrijednost i što su istrajali. Zahvaljujem svima koji su pomogli, prije svega firmi Bingo, koja je prva pružila ruku, a zatim i ostalim tržnim centrima, kao što su Konzum, Robot, Omega i drugi. Zahvaljujem građanima, koji pokazuju ekonomski patriotizam i kupuju Ditine i druge domaće proizvode. Dita je pitanje našeg patriotizma i naše pameti. Pozivam građane da u još većoj mjeri kupuju Ditine proizvode. Zahvaljujem stečajnom upravniku, sadašnjem menadžmentu i svakome ko je Diti pružio ruku. Hvala gradskim službama, Gradskom vijeću, vijećnicima, te gradskim preduzećima, koji su pomogli u onoj mjeri, koliko je to moguće. Prije svega, socijalnim mjerama, a nakon toga i konkretnim mjerama pomoći, u obnovi proizvodnje u Diti, u onoj mjeri u kojoj to zakon dopušta gradskom nivou vlasti. Ja sam optimista da će Dita pronaći strateškog partnera i da će ponovo biti prvak Balkana u ovoj oblasti.“ – izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, tokom konferencije za novinare, održanoj u zgradi Uprave fabrike.

Današnjoj ceremoniji obilježavanja 39. godina rada fabrike, prisustvovali su i predstavnici Vlade TK, preduzeća koja pomažu rad “Dite”, udruženja građana i volonteri.

Back To Top