skip to Main Content

Povodom Svjetskog dana voda koji se od 1993. godine svakog 22. marta rezolucijom Generalne skupštine UN-a obilježava diljem planete, sutra će biti podijeljeno 5.000 novih, redizajniranih boca vode Oaza građanima Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Tuzle, Zenice, Bihaća, i drugih gradova.

Povodom toga Armin Hrvić direktor tešanjske kompanije Oaza d.o.o., koja od 2013. posluje u okviru AS Group, je izjavio: “Na tržište smo već plasirali nove redizajnirane boce prirodne izvorske vode Oaza, sa redizajniranom etiketom i novim zapreminama. Nove boce Oaze naglašavaju njene prednosti i posebnosti. Geografsko porijeklo koje garantira kvalitet izvora stavljeno je u prvi plan teksturama na boci. Etiketa jednako naglašava svjetski uspjeh vode Oaza kao najnagrađivanije bosanske vode na svijetu.”

Redizajnirana je kompletna linija prirodne izvorske vode Oaza od 1,5 litara, 0,5 litara, 0,33 litra, sa novom bocom od 1 litra koja do sada nije bila na tržištu. Iz ove kompanije najavljuju kampanju kojom će se promovirati očuvanje naših voda, te zdrav život, kao i mnogobrojna spnzorstva sportskih udruženja i klubova.

BiH je najbogatija vodom od svih zemalja u regiji. Prema podacima Svjetske banke za 2012. godinu, BiH je zemlja sa najvećim količinama pitke vode po glavi stanovnika. BiH je sa 9,461 kubnih metara pitke vode po glavi stanovnika prva u regiji i sedma u Evropi. BiH je po vodnim resursima bogatija od mnogih zemalja svijeta uključujući Kinu, Francusku, Njemačku, Japan i Sjedinjene Američke Države.
Oaza je do sada na američkom „Berkeley Springs International Water Tasting Awards“ ocijenjena najprije zlatnom medaljom 1998., zatim srebrenom medaljom 2000., potom bronzanom medaljom 2001., te ponovo zlatnom medaljom 2002. godine, i srebrenom medaljom 2015. godine. Oaza je svojevremeno bila i na zvaničnom meniju “Bijele kuće”.

“Crni vrh” pokraj Tešnja, izvorište je vode Oaza na mjestu izolovanom od savremenih zagađenja. Geografska istraživanja pokazuju izvanrednu nepropusnu strukturu zemljišta, štiteći podzemne vode od površinskog zagađenja. Prirodna zaštićenost podzemnih voda je jedna od osnovnih prednosti kvaliteta vode. Oaza je visokokvalitetna voda za piće sa odličnim organoleptičkim, fizičko – hemijskim i biološkim karakteristikama. Zahvaljujući bogatstvu kalcijuma i magnezijuma, kao i sulfatima, a niskim vrijednostima kalijuma, voda Oaza ima idealno izbalansiran odnos minerala. Zbog brze apsorpcije vode u organizmu, voda Oaza posebno se preporučuje sportistima i osobama koje se izlažu teškim fizičkim poslovima.

(Poslovne novine)

Back To Top