skip to Main Content

NPredstavnici Univerziteta nacionalne odbrane Pakistana posjetili su Agenciju za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) kako bi se upoznali o ekonomskoj suradnji između BiH i Pakistana.

Direktor Milinić zaželio je dobrodošlicu pakistanskoj delegaciji, te  je upoznao s nadležnostima Agencije, suradnji s drugim bh. institucijama i ambasadama na polju privlačenja investicija. Spomenuo je dosadašnje realizirane sastanke s pakistanskim privrednicima koji na žalost nisu rezultirali investiranjem.

Dosadašnji registrirani priliv ulaganja iz Pakistana u BiH je manji od 100.000 KM, te stoga postoji prostor za njegovo unapređenje.

Predstavljene su prednosti i razlozi za investiranje u BiH, ističući postojanje potpisanih preferencijalnih trgovinskih sporazuma / EU, CEFTA, EFTA, te status stranih investitora u BiH, kao i sektori za ulaganje.

Prezentirani su i raspoloživi investicioni projekti namjenske industrije i projekti drugih sektora BiH, kao i informacije o realizaciji eventualnih strateških projekata i mogućnostima suradnje s bh. kompanijama u namjenskoj industriji.

Back To Top