skip to Main Content

Nestlé je proširio svoju ponudu proizvoda bez glutena novim žitaricama za doručak – Nestlé Corn Flakes s okusom čokolade. Ove žitarice imaju certifikat Evropskog udruženja za celijakiju, te prepoznatljiv znak prekriženog klasa pšenice na pakovanju.

Bezglutenske Nestlé Corn Flakes žitarice s okusom čokolade odgovor su na potrebe sve većeg broja osoba oboljelih od celijakije, alergije na pšenicu ili nekog oblika intolerancije na gluten.

S obzirom da vrlo male količine glutena mogu ozbiljno naštetiti osobama koje imaju celijakiju, za proizvodnju bezglutenskih proizvoda potrebno je osigurati posebne uslove u svim fazama kroz koje prolaze sirovine – od uzgoja i proizvodnje pa sve do skladištenja.

„Danas je svijest o važnosti uravnotežene prehrane i povezanosti hrane sa zdravljem sve veća. Tako je za neke ljude prehrana bez glutena stil života, dok je za druge nužnost. Kako bismo odgovorili na sve veće potrebe populacije za ovom vrstom hrane i osigurali raznovrsniji izbor, u Nestlé asortimanu imamo tri vrste žitarica za doručak bez glutena – Corn Flakes original, s medom i kikirikijem te s okusom čokolade. Sve Nestlé žitarice dodatno su obogaćene vitaminima“, izjavio je Josip Zekićiz odjela marketinga Nestlé žitarica.

Nestlé će i dalje nastaviti osluškivati potrebe svojih potrošača, te razvijati proizvode koji su istovremeno ukusni i hranjivi. Povećanje udjela cijelog zrna, smanjenje nivoa soli i šećera te obogaćivanje proizvoda vitaminima i mineralima samo su dio nastojanja kojima Nestlé doprinosi rješavanju vodećih problema današnjice kada je riječ o prehrani. To su, prije svega, kardiovaskularne bolesti, dijabetes i pretilost.

Back To Top