skip to Main Content

 

U prostorijama Federalnog ministarstva prostornog uređenja su potpisani ugovori sa izvođačima radova čime su započete nove investicije u okviru najvećeg projekta Svjetske banke u oblasti energetske učinkovitosti u Bosni i Hercegovini (Bosnia energy Efficiency – BEEP). Riječ je potpisivanju ugovora kojima započinje provedba mjera energetske učinkovitosti na ukupno 13 javnih objekata u Zeničko-dobojskom, Unsko-sanskom i Kantonu Sarajevo. Radi se o objektima 11 obrazovnih i dvije zdravstvene ustanove.

U ova tri kantona u naredna tri mjeseca bit će investirano 5,48 miliona KM, što su ujedno i najveće investicije u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini.

– Izvođači radova su domaće tvrtke, koje zapošljavaju domaće radnike i u potpunosti angažiraju domaću građevinsku operativu. Uskoro nas očekuje i potpis ugovora za objekte u Hercegovačko-neretvanskom kantonu koji će, također, biti implementiran u ovoj godini, a u pitanju je sedam dodatnih javnih objekata – rekao je federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić.

Izvođači radova su kompanije ITC Zenica, Džekos d.o.o. Sarajevo i Tehnograd Tuzla, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

 

Back To Top