skip to Main Content

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pripala je nagrada “Pobjednik” renomirane BIG SEE Product Design Award 2018 u kategoriji Home, koju dodjeljuje Centar za kreativno gospodarstvo jugoistočne Evrope BIG.

Nagrada je MS&WOOD-u dodijeljena sinoć na svečanosti otvaranja Mjeseca dizajna u Ljubljani za kolekciju “Elle” dizajnerice Nataše Perković. Nagrade BIG SEE predstavljaju oblik istraživanja, priznanja, udruživanja i izlaganja ekonomske i kreativne elite u regionu i njihove izvrsnosti – u cilju podizanja svijesti o potencijalu regiona.

Direktor kompanije MS&WOOD Muhamed Pilav izjavio je da je to veliko priznanje za cijelu bosanskohercegovačku industriju namještaja.

– Nakon German Design Award Njemačkog vijeća za dizajn, te Iconic Award sajma u Kelnu, nagrada BIG SEE Product Design Award Winner 2018 snažna je podrška nastojanjima da istrajemo u našoj viziji – rekao je Pilav.

Ovogodišnje izdanje BIG SEE platforme za podršku i razvoj kreativne industrije održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Slovenije kao centralna komponenta uglednog Mjeseca dizajna koji je se održava od 16. do 23. oktobra u Ljubljani.

(Fena)

Back To Top