skip to Main Content

Djapo Turizam

 

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo juče je u prostorijama ovog ministarstva održala sastanak s predstavnicima kantonalnih ministarstava nadležnih za oblast turizma, turističkih zajednica, Saveza općina i gradova Federacije BiH, Udruge turističkih agencija u BiH i Privredne komore Federacije BiH.

Predstavnike ovih organizacija upoznala je sa aktivnostima Federalnog ministarstva okoliša i turizma vezanim za izradu nacrta novog Zakona o turizmu Federacije BiH i Nacrta zakona o boravišnoj taksi, koji će biti upućeni u javnu raspravu. U cilju poboljšanja ovih zakonskih rješenja, svi zainteresirani moći dati svoje prijedloge i sugestije.

Ministrica Đapo je istakla značaj zajedničkog rada na uređenju i unapređenju turizma u Federaciji BiH, kao jedne od najznačajnijih privrednih grana u državi, te pozvala sve zainteresirane da se aktivno uključe u iznalaženje optimalnih rješenja vezanih za nove propise iz oblasti turizma i ugostiteljstva – saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Back To Top