skip to Main Content
Djapo Beograd

 

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo otvorila je u Beogradu 6. biznis konferenciju „Turističko tržište jugoistočne Evrope“ na kojoj su učestvovali ministri, predstavnici akademske zajednice, privrednici i NVO iz turističkog sektora.

Ministrica je naglasila važnost regionalne saradnje i zajedničkog nastupa na međunarodnom tržištu u cilju promocije i privlačenja stranih turista u region.

Posebno je istakla značaj regionalnih projekata objedinjavanja našeg kulturno-historijskog naslijeđa, kao što su uvrštavanje stećaka na Listu svjetske baštine UNESCO-a i razvoj ruralnog i planinskog  turizma pod nazivom Via Dinarica.

Nakon konferencije ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i potpredsjednik Vlade Republike Srbije Rasim Ljajić primio je ministricu Đapo i ministra trgovine i turizma Republike Srpske Predraga Gluhakovića.

Ministri su razgovarali o unapređenju saradnje dviju zemalja u oblasti turizma i razmijenili ideje o pokretanju novih regionalnih projekata.

Naredni sastanak ministara je dogovoren za novembar u Sarajevu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

 

Back To Top