skip to Main Content

Roditeljska kuća u Sarajevu jedna je od najhumanijih priča naše zemlje. Iza njenih zidova skrivaju se tužne sudbine, emocije, suze i poneki osmijeh mališana koji se susreću sa najtežim životnim izazovima kada im je neophodna ljubav i svakodnevna blizina roditelja.

Bitnost ove priče i važnost postojanja Roditeljske kuće prepoznao je Konzum kroz podršku koju daje od samog njenog osnivanja, a da nastavlja slijediti istu ideju pokazala je i donacija godišnje potrebe sredstava za pranje i čišćenje koje će olakšati svakodnevnicu porodicama koje borave u Roditeljskoj kući. Postojanje i normalno funkcionisanje ove ustanove za vrijeme trajanja liječenja djeci i njihovom roditeljima znači sve. To je njihov novi dom koji pruža nadu da ih sutra čeka sretniji život.

”Konzum BiH je dugogodišnji prijatelj projekta Roditeljske kuće. Održavanje kuće i dalje predstavlja najveći izazov za njenu potpunu funkcionalnost i održivost. Uvjeren sam da ćemo uz pomoć dobrih ljudi i društveno odgovornih kompanija uspjeti izboriti opstanak kuće i pružiti ovoj djeci sve što im je potrebno da lakše prebrode bolest i dobiju bitku za život,”  – istakao je Fikret Kubat, projekt manager Udruženja ”Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH” koje brine o radu i funkcionisanju Roditeljske kuće.

‘’Posjeta djeci u Roditeljskoj kući je jako emotivna.  U svojim najtežim životnim trenucima, ovi mali heroji trebaju biti sa svojim roditeljima jer su im njihova ljubav i briga najpotrebniji kako bi lakše prebrodili period liječenja. Pružiti potporu radu Roditeljske kuće je najmanje što možemo učiniti i zato pozivam sve koji mogu pomoći da to i učine, da oboljelim mališanima i njihovim roditeljima olakšamo svakodnevnicu i  omogućimo im da budu zajedno u normalnim uvjetima, kako bi svu svoju snagu usmjerili da svojoj djeci olakšaju teške trenutke dok traje liječenje i pruže im svu  potrebnu ljubav, brigu i pažnju u borbi za ozdravljenje .  ’’ – naglasila je Selma Ovčina, PR manager Konzuma BiH.

Iz Konzuma naglašavaju koliko je važno imati sluha za podršku projektima koje humano djeluju unutar društvene zajednice s posebnim naglaskom na svaki vid podrške i brige usmjerene ka mališanima. Konzum će i dalje pomagati ustanove koje brinu o djeci, jer njihov osmijeh, sreća i zdravlje su najveće bogatstvo.

 

 

Back To Top