skip to Main Content

Thumb578f067c1edc2

 

Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine je obavijestilo Vanjskotrgovinsku komoru Bosne i Hercegovine da je Asocijacija za trgovinu i industriju Surasthra-Kutch, regiona u Gujaratu, pozvala Bosnu i Hercegovinu da učestvuje na Međunarodnom sajmu trgovine „SVUM 2017“, koji će se održati u periodu 11-15.02.2017. godine.

Kao i ranijih godina u projektu će učestvovati mnoge državne institucije na nivou države Gujarat i Indije. Ove godine se očekuje 300 stranih delegata iz 30 zemalja, 10 kupaca na veliko iz Javnih sektorskih jedinica i predstavljanje 7 fokusnih sektora:

– Poljoprivreda (poljoprivredna oprema, moderno uzgajanje, rješenja za navodnjavanje, poljoprivredni proizvodi, organsko uzgajanje, tehnološka rješenja za skladištenje kvarljivih poljoprivrednih proizvoda)
– Obnovljiva energija (solarni grijači za vodu, solarne elektrane, pumpe)
– Infrastrukturna i niskogradnja (građevinske kompanije, niskogradnja, građevinski materijali, oprema, keramika, sanitarije, namještaj itd)
– Prerada hrane (začini i gotova hrana, robe široke potrošnje, rješenja posle žetve itd)
– Inženjering (auto dijelovi i mašinski alati)
– Proizvodi za domaćinstvo (plastični proizvodi, kuhinjsko posuđe i proizvodi za domaćinstvo)
– Nakit i stilski proizvodi (zlato, nakit imitacija srebra, ručni radovi, tradicionalne haljine, obuća, itd)

Za vrijeme sajma „SVUM 2017“ bi bila organizovana i prezentacija o poslovanju sa BiH, kao i posjete različitim kompanijama sa sjedištem u ovom regionu.

Back To Top