skip to Main Content

Načelnik Opštine Teslić Milan Miličević i vlasnik holandske kompanije “T.S.R. Trading” Petrus Klasen (Petrus Johannes Klaassen), koja je u Tesliću registstrovala firmu “Futura T.S.R. Holding”, potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji u krugu poslovne zone “Lanara”, saopšteno je na zvaničnom sajtu Opštine.

Miličević je rekao da se kompanija “T.S.R. Trading” bavi proizvodnjom prikolica za posebne namjene i terete, i da su u pogledu realizacije ugovornih obaveza postavljeni određeni rokovi. On je dodao da je u prvoj godini planirano zapošljavanje 60 ljudi, metalske struke sa biroa za zapošljavanje, dok se u naredne tri godine planira zapošljavanje 180, kao i izgradnja nove hale.

– Prvog avgusta planirano je otvaranje fabrike. Naša obaveza takođe je da infrastruktura koja se gradi, bude završena do 12. aprila, čija vrijednost je, takođe, oko pola miliona maraka i ne odnosi se samo na otvaranje ovoga pogona, nego i na sve druge placeve u poslovnoj zoni kojih ima oko 10 – rekao je Miličević.

Miličević je naglasio da je dolazak ove holandske kompanije dobra preporuka za nove potencijalne ulagače, ne samo domaće, nego i iz Holandije, jer se ova vrsta proizvodnje veže i za druge proizvodne djelatnosti.

– Nakon mukotrpnog rada imamo i dvije poslovne zone (“Lanara” i “Borje”). Do sada su one samo postojale na papiru, a od sada su funkcionalne i uskoro mogu da najavim odluku o ulasku u ulaganje i nekih drugih investitora u poslovnu zonu “Borje” – istakao je Miličević.

Klasen je iznio očekivanja da će u julu, najdalje početkom avgusta, fabrika biti završena, kada bi trebalo početi i proizvodnju.

– Trenutno imamo fabriku i u Poljskoj i planovi su da u naredne dvije–tri godine proizvodni pogon iz Poljske preselimo u Teslić – istakao je Klasen. (eKapija.com)

Back To Top