skip to Main Content

Danas je u Londonu potpisan  Memorandum o razumijevanju između Federalnog ministarstva prometa  komunikacija i Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

U ime Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, memorandum je potpisao  Federalni ministar Denis Lasić. Cilj Memoranduma je identifikacija  prioritetnih kapitalnih infrastrukturnih projekata  i stvaranje pretpostavki za njihovu realizaciju  u suradnji sa EBRD-a . Ovim potpisima je još jednom potvrđen zajednički cilj, a to je poboljšanje kvalitete i raspoloživosti transportne infrastrukture u Bosni i Hercegovini, te u konačnici kontinuiran i uporan rad na ekonomskom razvoju zemlje.

Ministar Lasić je istakao da će projekti koji su ovim putem definirani,  što skorije biti realizirani, te da bi uskoro trebali imati nekoliko ugovora o zajmu spremnih za potpis. U ovoj godini bi to trebala biti tri ugovora u iznosu od 190 miliona eura, a u idućoj  dva u iznosu 275 miliona Eura.

Ministar se zahvalio EBRD-u kao velikom i iskrenom prijatelju Bosne i Hercegovine na dugogodišnjoj izvrsnoj suradnji i naporima koje ulaže u razvoj naše zemlje, kao i podršci kroz jedan ovakav memorandum o razumijevanju.

Back To Top