skip to Main Content

Međunarodni ugled Ekonomskog Univerziteta u Beču je naglo porastao. Prema rang listi “Masters in Management 2016” renomiranog “Financial Timesa” onje u grupi najboljih univerziteta za buduće rukovodioce.

Ekonomski univerzitet u Beču sa svojim studijskim programom “Master in International Management” među 90 međunarodnih univerziteta zauzima osmo mjesto. Godinu ranije se nalazio na 13. mjestu ove rang liste prema kojoj su univerziteti ocjenjivani na osnovu 16 različitih kriterija u tri oblasti: Napredak apsolvenata u karijeri, diverzitet (stepen internacionalizacije i udio žena) kao i međunarodno iskustvo i istraživanje. Čak 94% apsolvenata ovog programa mogu u roku od tri mjeseca po završetku studija pronaći posao, potvrđuje Univerzitet. Dodatne poene Univerzitetu su donijeli bogata jezična ponuda, međunarodno okruženje kao i mnogobrojne mogućnosti sticanja iskustava u inostranstvu.

Pobjednik rang liste je kao i prošle godine švicarski Univerzitet St. Gallen. I na drugom (HEC Pariz, Francuska) i na trećem mjestu (Essec Business School, Francuska) situacija je u odnosu na 2015. godinu ostala nepromijenjena. Visoka mjesta zauzeli su i renomirani fakulteti poput London Business School (6. mjesto) i ESCP Europe (4. mjesto).

Back To Top