skip to Main Content

Zgrada Ferk

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na je redovitoj sjednici obnovila dozvole za rad za proizvodnju električne energije.

Podnositelji zahtjeva bili su BIČAKČIĆ d.o.o. Sarajevo i EKO-ENERGY d.o.o. Tešanj, koji je proširio kapacitete s novim proizvodnim objektom, hidroelektranom „PODJEZERA“, na vodotoku Jezeračke i Stupničke rijeke, Grad Zenica, instalirane snage 650 kW (kilovata).

Također, kako je priopćeno iz FERK-a, izdane su i dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositeljima zahtjeva „SFE INTERQUALITY“, vl. Zineta Ćemerlić, iz Prozora-Rame, za proizvodni objekt solarna fotonaponska elektrana „INTERQUALITY“, naselje Proslap, općina Prozor-Rama, predviđene godišnje proizvodnje 26,50 MWh (megavatsati), te za FNE BARE vl. Marko Markešić Prozor-Rama za proizvodni objekt solarna fotonaponska elektrana „BARE“, općina Prozor-Rama i predviđene godišnje proizvodnje 26,80 MWh.

Na današnjoj su sjednici izdane dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om podnositeljima zahtjeva G-TANK d.o.o. Vitez i TIOIL d.o.o. Stara Bila, Vitez.

Dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom izdana je podnositelju zahtjeva TIOIL d.o.o. Stara Bila, Vitez.

Na sjednici je odlučeno i kako će se u postupak opće rasprave uputiti Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva ADRIJA-PRODUKT d.o.o. Zenica i Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositelja zahtjeva BROTIS d.o.o. Čitluk.

Tekstovi nacrta dozvola koji su u postupku opće rasprave mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a.

Na sjednici je doneseno i rješenje po žalbi na zaključak koji je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Podružnica „Elektrodistribucija“ Mostar.

Back To Top