skip to Main Content

Srđan Novaković, izvršni direktor digitalnog poslovanja Addiko Grupacije predstavio je digitalne inovacije koje je Addiko banka napravila tokom protekle godine. Addiko banka je početkom prošle godine napravila pionirski iskorak u poslovanju, uvodeći Viber kao poslovnu platformu, pri čemu su članice Addiko Grupacije u Bosni i Hercegovini bile prve banke u regionu, te među prvima u svijetu koje su implementirale ovu tehnologiju.
Na Forumu su predstavljeni i proces digitalnog otvaranja računa, te P2P plaćanja pute Vibera, koje je Addiko implementirao početkom ove godine.


“Bilo je zaista pozitivno i motivirajuće prezentirati digitalna dostignuća pokrenuta u Bosni i Hercegovini, a koja smo kasnije proširili na ostatak Grupacije, posebno jer je percepcija ove zemlje, ali i regiona u cjelini dosta drugačija”, istakao je Novaković. “Trenutno radimo na nekoliko projekata koji će jačati našu lidersku poziciju u digitalizaciji poslovanja, a koji će naći svoje mjesto i u stručnoj javnosti, poput ove na Globalnom forumu inovacija u Pragu”, dodao je Novaković.


Ovogodišnji Globalni forum inovacija u bankarstvu realizovan je pod sloganom “Promijenimo svijet bankarstva zajedno”, uz prisustvo više od 300 učesnika širom svijeta. Riječ je o događaju na kojem su prezentirani najnoviji trendovi u bankarstvu, najinovativnije i efikasnije strategije za poboljšanje iskustva kupaca i optimiziranje internih bankarskih procesa.

Back To Top