skip to Main Content

Najveća IT-konferencija u Evropi održava se 11. i 12. maja u bečkoj „Marx Halle“. Organizatori očekuju 3.000 učesnika, a konferenciju će otvoriti austrijski kancelar Christian Kern i državni sekretar Harald Mahrer. Među govornicima se nalaze poznati međunarodni developeri i IT-stručnjaci kao i uspješni osnivači preduzeća. Glavna tema predavanja bit će razvoj interneta i aplikacija za mobilne uređaje, a u okviru njih će se diskutovati o vještačkoj inteligenciji, internet stvarima (IoT), virtuelnoj stvarnosti (VR) i proširenoj stvarnosti (AR), kao i rješenjima, šansama i izazovima u vezi sa temom “Big Data“.

Na konferenciji predavanja će držati: Martina Wezowski iz Njemačke (SAP) koji će govoriti kako će programeri promjeniti budućnost našeg društva i kako ga sada mjenjaju. Julien Decot iz „EMEA“ predstavit će rezultate koje će Facebook objaviti na F8-konferenciji u San Joseu. Najpoznatiji dizajner igrica na svijetu i dobitnik više od 100 međunarodnih priznanja John Romero (SAD) govorit će o izazovima razvoja njegovog preduzeća “id software“. Među govornicima na konferenciji bit će i predstavnici PayPal-a, Google-a, Uber-a i dr.

U okviru programa predviđene su i tehnološke prezentacije, Coding-takmičenja, interaktivne developer-radionice, Startup Pitching-takmičenja i brojne mogućnosti za intenzivno umrežavanje sa donosiocima odluka IT-giganata kao što su Facebook, Google, Microsoft, IBM, UBER, PayPal, SAP, Netfix, Atlassian, Dynatrace, GitHub, OLX i dr.

(EUROCOMM-PR Sarajevo)

Back To Top