skip to Main Content

Kompanija Centrotrans Eurolines prva je prijevoznička kompanija u BiH koja je izvršila kupovinu VDL autobusa čija investicija iznosi skoro dva miliona konvertibilnih maraka. Riječ je o vrhunskim autobusima, premium branda, koji su proizvedeni u 2017. godini, a koji svojim kvalitetom i uslugama ispunjavaju stroge europske standarde u međunarodnom prijevozu putnika. Osim toga, ovi autobusi opremljeni su sa Euro 6 motorom za maksimalnu ekonomičnost i zaštitu okoline u najvećoj mogućoj mjeri. Dodatna oprema izdvaja VDL autobuse od svih ostalih i bazirana je na udobnim i sigurnim putovanjima za sve putnike.

“Prva smo kompanija u BiH i regiji koja je izvršila kupovinu najsavremenijih autobusa koji ispunjavaju stroge uslove iz Direktive EU o prijevozu putnika u međunarodnom saobraćaju, a koja će se početi primjenjivati od 01.01.2018. godine. Jedan od uvjeta iz navedene direktive nalaže da u autobusima, koji vrše međunarodni prijevoz putnika, mora biti ugrađena rampa za samostalan ulazak putnika u invalidskim kolicima, te poseban prostor za njihov smještaj u autobusu. Također, ističemo da je Centrotrans kupovinom ovih autobusa ispunio i stroge sigurnosne standarde. Pored uobičajene sigurnosne opreme, ovi autobusi posjeduju i senzore za upozorenje nailaska na prepreku, sistem za upozoravanje prilikom prelaska pune linije, odnosno ulaska u drugu traku, poseban protiv požarni sistem, te sistem za održavanje koncentracije vozača. Pored investicije u kupovinu tri VDL autobusa, Centrotrans je u periodu od jula 2016. do jula 2017. godine izvršio kupovinu 10 novih autobusa, uložena su sredstva u savremenu opremu za održavanje autobusa, te kupovinu zemljišta, za što je ukupno investirano 7,2 miliona KM”, istakao je generalni direktor Centrotransa, Safudin Čengić na jučerašnjoj promociji novih autobusa.

Dodatna prednost za putnike je i utičnica od 220V kao i USB priključak za svako sjedište, što je posebno traženo na međunarodnim linijama.

Autobuse je isporučila firma Sejari d.o.o. kao zastupnik proizvođača VDL autobusa i isti će biti angažovani na međunarodnim linijama.

Cilj kupovine novih autobusa je moderan i kvalitetan vozni park koji može zadovoljiti potrebe naših korisnika.

Back To Top