skip to Main Content

Od 14. do 15. aprila 2017. godine centar Beča će se pretvoriti u golfski teren. U okviru turnira “In City Golf” na određenim mjestima u centru grada, kao što je Državna opera ili trg ispred Skupštine grada, biće postavljeno 18 rupa za golf. U parkovima prvog Bečkog okruga i ispred koncertne sale “Musikverein” biće konstruisane staze za golf dužine od 10 do 100m. Glavno dešavanje odvijat će se na trgu ispred gradske skupštine gdje će biti postavljeno devet staza. Učesnici turnira će imati priliku da udare lopticu i sa krova zgrade na trgu Petersplatz. Da ne bi bilo opasnosti po građane ili imovinu, turnir će se igrati sa mekim lopticama.

Sponzori događaja pozvali su 72 učesnika koji će imati priliku da igraju golf u centru glavnog grada Austrije. Ovo je takođe idealna prilika za gledaoce da se prvi put oprobaju u ovom sportu, a tu mogućnost će imati i djeca. Za razliku od klasičnih golf turnira ovako organizovan turnir će ispratiti mnogo veći broj gledalaca i prolaznika. Cilj organizatora je da oni koji do sada nisu imali dodira sa ovim sportom saznaju više o golfu.

Turniri “In City Golf” se organizuju od 2010. godine, a do sada su se održali u Kortini, Firenci, Veroni, Milanu, Berlinu i Livinju. Ove godine se turnir prvi put održava u Beču.

(EUROCOMM-PR Sarajevo)

Back To Top