skip to Main Content

Opcina Centar

 

Općina Centar Sarajevo ponovo je raspisala javni poziv nezaposlenim mladim ljudima da prijave njihove biznis planove. Poziv je objavljen 9. maja u dnevnom listu Oslobođenje i ostaje otvoren 60 dana.

– Pravo na bespovratna sredstva za pokretanje i razvoj vlastitog biznisa, koja mogu iznositi do 15.000 KM po poslovnom planu, imaju stanovnici s područja općine Centar do 35 godina starosti koji su na evidenciji nezaposlenih JU Službe za zapošljavanje KS. Postupak dodjele bespovratnih sredstava Općine Centar za poticaj zapošljavanja mladih provodi komisija u skladu sa utvrđenim kriterijima i mjerilima – navode iz te općine.

Ranije je za pet mladih kandidata odobreno, po provedenoj proceduri, ukupno 50.000 KM bespovratnih sredstava iz općinskog budžeta za realizaciju njihovih biznis planova koji su ocijenjeni kao najbolji, a sa njima su 6. maja potpisani ugovori.

Na taj način Općina Centar Sarajevo nastavlja pružati finansijsku podršku iz svog budžeta najboljim poslovnim projektima namijenjenim razvoju poduzetništva i samozapošljavanju mladih s područja te općine, kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa, navodi se u saopćenju.

Tekst javnog poziva, zajedno s obrascima za prijavu biznis plana i izjave, dostupan je i na web stranici Općine Centar www.centar.ba (rubrika ”Konkursi i oglasi”).

Back To Top