skip to Main Content

O mogućnostima ulaganja i proširenja poslovanja u regionu putem Sarajevo Business Foruma su informisani privrednici iz Albanije. U saradnji sa United Bank of Albanija (UBA), 21.04.2017. godine, u Tirani je organizirana radionica i predstavljanje SBF-a za oko 60 privrednika iz ove države koji su iskazali interes za saradnju, prvenstveno u oblasti metalne i drvoprerađivačke industrije.

“Saradnja sa privrednicima iz Albanije od izuzetne je važnosti za bh. kompanije. Albanija bi mogla uskoro postati strateško tržište za izvoz bh. proizvoda. Inače, vanjskotrgovinska razmjena sa Albanijom je mala, izvoze se uglavnom proizvodi od metala, drveta i mineralnih ulja. Uvoze se uglavnom sirova koža, te poljoprivredni proizvodi“, izjavio je Muhamed Prlja, direktor United Bank of Albania.

Sarajevo Business Forum 2017, održat će se 22. i 23. maja ove godine u glavnom gradu BiH pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, uz podršku Vijeća ministara i Ministarstva vanjskih poslova BiH, kao i privrednih komora i domaćih i stranih kompanija.

„BBI VIP Business Club je do sada održao niz prezentacija i radionica za pripreme projekata za Sarajevo Business Forum širom Bosne i Hercegovine i regiona, i to u Zenici, Mostaru, Posušju, Banja Luci, Bihaću, Goraždu, Beogradu, Tešnju, Tuzli i Skopju…“ kazala je Azra Čolić, istakavši brojne prednosti članstva i saradnje sa BBI VIP Business Clubom.

Back To Top