skip to Main Content

3.8.2016

 

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić primio je  novoimenovane ambasadore BiH u Holandiji i Ruskoj Federaciji NJ.E. Mirsadu Čolaković i NJ.E. Mustafu Mujezinovića kako bi ih upoznao sa aktivnostima Agencije na privlačenju stranih ulaganja, promociji zemlje i njenih potencijala, te informiranju ciljnih grupa o raspoloživosti investicionih projekata BiH.

Istakao je da je  FIPA  u  čvrsto opredijeljena da pruži puni doprinos da Bosna i Hercegovina postane bolje mjesto za život i rad svih njenih građana, u čemu ima punu podršku Vijeća ministara BiH, a očekuje se da i ekonomska diplomatija da svoj puni doprinos.

Ambasadori su  upoznati sa trenutnim prilivom ulaganja iz Holandije i Ruske Federacije u BiH, te iskazanom interesu investitora za određenim privrednim sektorima i projektima. Zatražen je njihov puni angažman u promotivnoj kampanji „Invest in BiH“ koju je FIPA pokrenula sa ciljem poboljšanja imidža zemlje i skretanja pažnje stranih investitora na potencijale BiH.

FIPA  od  svih ambasadora BiH očekuje da im ekonomska diplomatije bude prioritet u radu, da rade na dovođenju  investitora  u zemlju kao i na  povećanju izvoza iz BiH.

Milinić je zaželio ambasadorima uspješnu misiju uz želju za ostvarenjem što više kontakata sa potencijalnim investitorima u zemljama u kojima će djelovati u službi Bosne i Hercegovine, a koje će uputiti na FIPA-u radi realizacije investicija.

 

Back To Top