skip to Main Content

U konkurenciji od čak 2.595 uzoraka iz 23 zemlje, ABC svježi krem sir oduševio stručnjake iz cijelog svijeta

ABC svježi krem sir svrstao se u sam vrh globalne konkurencije sirnih namaza na najvećem svjetskom ocjenjivanju sira, World Championship Cheese Contest, održanom u Sjedinjenim Američkim Državama. U konkurenciji svih najvećih svjetskih proizvođača koji su poslali čak 2595 uzoraka iz 23 zemlje, ABC sir s vlascem osvojio je visoko treće mjesto s 99,55 od mogućih 100 bodova.

ABC sir jedan je od najvažnijih proizvoda Belja čija je  proizvodnja bazirana na domaćem mlijeku s farmi Belja na kojima smo prošle godine proizveli 35 miliona litara mlijeka.  Ove godine planiramo povećanje proizvodnje ABC sira od 16% i imamo vrlo ambiciozne izvozne planove koji uključuju otvaranje nekoliko novih izvoznih tržišta. Trenutno ABC sir izvozimo u 20 zemalja svijeta na četiri kontinenta, a izvrsni rezultati s najvećeg svjetskog ocjenjivanja daju nam novi poticaj i uvjerenje da možemo naći nove kupce širom svijeta,“ rekao je direktor Belja, Davor Bošnjaković.

World Championship Cheese Contest u Wisconsinu se održava već 31 godinu, a u ocjenjivanju učestvuju stručnjaci i cijenjene kompanije iz cijelog svijeta.

Posvećeni smo kontinuiranoj kvaliteti i zadovoljstvu naših kupaca pa nam visoke ocjene koje je naš ABC sir dobio u Americi potvrđuju da, i u najoštrijoj svjetskoj konkurenciji, izuzetno dobro kotiramo, “ istaknula je voditeljica razvoja i kontrole kvalitete proizvoda Tvornice mliječnih proizvoda Belja, Darija Kostelić-Kuhar.

ABC sir dobitnik je niza priznanja u Hrvatskoj i državama Adria regije, u kojima je uvjerljivo najsnažniji brend sirnih namaza. U posljednjih nekoliko mjeseci u Hrvatskoj je treći put uzastopno osvojio prvo mjesto u Best Buy Award istraživanju u kategoriji sirnih namaza, a u Sloveniji je pobijedio na četvrtom po redu godišnjem izboru za Produkt leta. ABC sir nositelj je i tri zlatne zvjezdice uz oznaku Superior Taste Award koju dodjeljuju kuhari i sommelieri iz najboljih svjetskih restorana. Otkad se pojavio na tržištu prije 35 godina, ABC svježi krem sir zadržao je svoju izvornu recepturu. Proizvodi se od samo tri prirodna sastojka – mlijeka, vrhnja i malo morske soli – bez umjetnih dodataka i konzervansa.

 

Back To Top