skip to Main Content

U Beču postoji više od 400 lokacija na kojima građani, ali i turisti imaju besplatan pristup internetu. Lokacije obuhvataju turistički posjećena mjesta i mjesta velikih dešavanja u Beču. Ko želi da provjeri svoju poštu ili da surfa internetom na željezničkoj stanici, može to učiniti preko „wien.at Public WLAN“.

Beč je 2015. godine odlučio da izgradi mrežu sa javnim internetom na 400 lokacija na teritoriji grada, a taj cilj je sada ostvaren. Magistratsko odjeljenje grada Beča, koje je zaduženo za javno osvjetljenje, vodi računa i o priključcima za besplatan internet koji su montirani na rasvjetu i semafore. Na taj način se koristi već postojeći sistem prenosa podataka, što predstavlja veliku uštedu troškova.

Internet se najviše koristi na deset lokacija kod skupštine grada. Na Dunavskom ostrvu se također bilježi veliki protok, pogotovo u vrijeme manifestacija kao što su Festival na Dunavskom ostrvu ili Svjetsko prvenstvo u odbojci na pjesku.

Po pristupu internetu automatski se otvara stranica sa korisnim informacijama kao što su plan grada ili gastronomska ponuda u blizini lokacije gdje se nalazite. Podaci pokazuju da Bečlije i turisti podjednako koriste mogućnost koju im grad nudi.

(EUROCOMM-PR)

Back To Top