skip to Main Content

Saša Dalipagić

 

Na poziv Brahima Sanoua, direktora Ureda za razvoj telekomunikacija pri Međunarodnoj telekomunikacijskoj uniji,  u Budvi je održan bilateralni sastanak zamjenika ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saše Dalipagića i gospodina Sanoua.

Zamjenik ministra Dalipagić je upoznao direktora Sanoua s prioritetnim aktivnostima koje Bosna i Hercegovina poduzima i u skorije vrijeme treba poduzeti s ciljem osiguravanja adekvatnog korištenja IK tehnologija u svrhu održivog razvoja. U tom smislu, Dalipagić je istaknuo kako je potrebno provesti identifikaciju propisa koje je potrebno mijenjati u smislu prilagode domaće regulative europskim standardima, te je naznačio potrebu usvajanja Politike razvoja informacijskoga društva sukladno preporukama Europske unije i njihovih relevantnih dokumenata, usvajanje Politike informacijske sigurnosti i novog zakona o e-potpisu. Dalipagić je zaključio kako se aktivnosti prelaska Bosne i Hercegovine iz industrijskog u IK društvo, društvo zasnovanom na znanju, moraju poduzeti bez odlaganja kako bi se spriječilo dalje produbljivanje razvojnog jaza između Bosne i Hercegovine i drugih europskih i zemalja u regiji.

Direktor Sanou je obećao da je Ured za razvoj telekomunikacija pri Međunarodnoj telekomunikacijskoj uniji spreman pružiti pomoć Bosni i Hercegovini u ostvarenju njenih prioritetnih ciljeva u svrhu adekvatnijeg korištenja IK tehnologije u svrhu održivog razvoja, te da će se u narednom razdoblju definirati i poduzeti konkretne aktivnosti u pomoći Međunarodne telekomunikacijske unije našoj zemlji.

Back To Top