skip to Main Content

Od 4. do 6. oktobra u Minhenu će se održati “Expo Real 2016”. Grad Beč će kao i do sada učestvovati sa svojim preduzećima za nekretnine. Wien Holding će zajedno sa svojom kćerkom firmom “WSE Wiener Standortentwicklung”, Privrednom agencijom Grada Beča “Wirtschaftsagentur Wien” kao i firmom”Wien 342 Aspern Development” predstaviti svoje projekte. Moto ovog internacionalnog skupa i ove godine glasi: “Wien baut smart” (Beč gradi pametno).

S obzirom na velike potrebe privrede, dolazak stranih firmi, ali i rast populacije, Beč se etablirao i u “pametnoj” gradnji nekretnina koje će opravdati status inovativnog grada visokog kvaliteta življenja. Samo u prošloj godini u Beču se nastanilo 175 novih međunarodnih firmi, a njihova očekivanja prema modernim nekretninama su velika.

Beč će u Minhenu svakako predstaviti svoj gradski razvojni projekat broj 1 – naselje “Seestadt aspern”. Do 2028. godine ovdje će živjeti 20.000 ljudi, a raditi isto toliko. Ovaj najveći evropski gradski razvojni projekat u Minhenu će biti predstavljen kao “Privredni centar Seestadt” kojeg karakterišu raznolikost i fleksibilnost. Tu su smještene male prodavnice, lokali, radionice, mali inovativni startupovi, istraživačke firme, ali i velika proizvodna preduzeća. Prednost ovog “pametnog” naselja je planiranje prema individualnim potrebama i izrada zajedničkih koncepata sa firmama.

(Izvor: EUROCOMM-PR Sarajevo)

Back To Top