skip to Main Content

Hotel Bristol u Sarajevu je od danas prvi u BiH i na Balkanu koji počinje raditi prema principima Halal standarda. Ovo je istaknuto na svečanosti koja je upriličena povodom dodjele Halal certifikata menadžmentu ovog hotela.

Amir Sakić, direktor Agencije za certificiranje Halal kvalitete u BiH je tom prilikom istakao da je ovim činom Hotel Bristol postao zvanično dio svjetskog halal  tržišta, te tako kompletirao svoju hotelsku uslugu.

Dobiveni certifikat se odnosi na hranu, piće, smještaj i sve druge hotelske usluge.

Direktor Sakić  je naveo da Agencija za certificiranje Halal kvalitete u BiH postoji već 11 godina i da je certificirala preko 100 domaćih i stranih kompanija. Iako je većinom riječ o kompanijama koje se bave proizvodnjom prehrambenih artikala, postoji i određen broj kompanija koje proizvode kozmetiku, lijekove, a sve više je i hotela i restorana koji implementiraju standarde Halal kvaliteta.

Šefik Gušić, izvršni direktor Hotela Bristol, istakao jke da im je ovaj certifikaz važan jer će zasigurno privući još veći broj halal turista , ali i gostiju koji konzumiraju košer hranu.

 

Back To Top