skip to Main Content

U Networks poduzetničkom centru, krajem prošle sedmice, održana je prva prezentacija “Traventer” b2b online turističkog  sistema. Prisutnima su se obratili brojni učesnici projekta, prisustvovali su klijenti iz mnogobrojnih turističkih agencija, partneri i mediji.

Pouzdan softverski sistem, jednostavan za upotrebu, te prvi softver na svjetskom tržištu sa uslugama interaktivnog poslovanja među lokalnim tour operatorima. Traventer je softverska platforma namijenjena interaktivnom poslovanju turističkih agencija, te je nezaobilazan alat pri svakodnevnom radu jedne uspješne turističke agencije.

Traventer je 100% bosanskohercegovački proizvod, od ideje do realizacije, te je na njegovoj izradi radio tim mladih programera u saradnji sa turističkim djelatnicima. Osnovni cilj sistema je brže, efikasnije i produktivnije poslovanje svake turističke agencije.

O ovom softvreskom rješenju govorili su partneri projekta, čelnici softverske kompanije Ant Colony koja je ujedno i razvila platformu, Edin  Mehić, osnivač preduzetničkog centra Networks i Zoran Bibanović iz Udruženja turističkih agencija u Bosni i Hercegovini koji je naglasio da je vrijednost turizma upravo u ovakvim inovacijama, te da će turističke agencije opstati, čak i širiti se, a da će ovakvo umrežavanje davati motor i snagu turizmu i turističkim agencijama.

Damir Ćinara, suosnivač Traventera je kratko prokomentarisao budući razvoj platforme:  „Traventer je za kratak period pored bosanskohercegovačkih agencija prepoznat i od strane turističkih agencija iz drugih zemljama, te će uskoro priliku za korištenje platforme imati i tour operatori  u zemljama regiona,a i Evrope gdje naravno želimo dalje širiti tržište. Želio bih se ovom prilikom zahvaliti svim institucijama i medijima koji su nas podržali u našem radu, bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć”.

Back To Top