skip to Main Content

Vjetroelektrane1

 

Siemens i Gamesa potpisali su obvezujući sporazum o spajanju divizija za proizvodnju vjetroenergetske opreme.

Poslovne politike dvaju društava podudaraju se u pogledu tržišta, proizvoda i primjene tehnologija te će stvoriti veliku vrijednost svojim klijentima i dioničarima. Siemens će imati 59 posto udjela te će konsolidirati kompaniju nastalu spajanjem dok će Gamesini dioničari imati 41 posto udjela. Kompanija nastala spajanjem i dalje će zadržati snažnu prisutnost na sadašnjim tržištima.

Poslovne politike dvaju kompanija uveliko se podudaraju u pogledu globalnog ekološkog otiska, postojećih proizvodnih portfelja i tehnologija.

Globalni domet zajedničke kompanije dosezat će sve bitne regije, a pogone će otvoriti na svim kontinentima. Siemensova divizija za proizvodnju vjetroenergetske opreme  snažno je prisutna u Sjevernoj Americi i sjevernoj Europi, dok Gamesa zauzima dobru poziciju na novonastalim tržištima koja su u naglom porastu, kao što su Indija, Latinska Amerika i južna Europa.

Nadalje, ovo spajanje iznjedrit će ponudu proizvoda prilagođenih svim klasama vjetra koja će obuhvatiti sve ključne tržišne segmente, saopćeno je iz Službe komunikacija Siemensa.

 

Izvor:FENA

Back To Top