skip to Main Content

Treći regionalni Forum inovacija, preduzetništva i tehnologije Sarajevo Unlimited 2018  u organizaciji preduzetničkog, inovacijskog i edukacionionog centra Networks bit će održan od 05. – 07. novembra u Sarajevu.

Treće izdanje Sarajevo Unlimited Foruma donosi sa sobom spajanje sa inicijativnom CEEC 16 + 1 (zemlje centralne i istočne Evrope i Kina), odnosno spoj 11 zemalja Evropske unije i pet zemalja regije sa ciljem pospješivanja saradnje u oblasti inovacija, tehnologije, nauke i preduzetništva. Očekuje se 400 stranih učesnika i to predstavnika državnih institucija, vlada i ministarstava zaduženih za razvoj, tehnologiju, privredu, nauku i inovacije, istraživačke i naučne institucije, predstavnike univerziteta, korporacija, tehnoloških parkova i kreativnih hubova.

Tokom tri dana trajanja događaja, osim svečane ceremonije otvorenja, spoj dvije platforme donosi i forum sa panelima o saradnji u oblasti inovacija, predstavljanje projekata od zajedničke važnosti za sve zemlje učesnice, B2B sastanke, izložbeni sajam inovativnih proizvoda/servisa, 3D dostignuća i novih tehnologija, besplatne trodnevne tematske radionice, te posjete lokalnim hubovima i korporacijama.

Tema vodilja ovogodišnjeg Foruma je Inovacija i tehnološki razvoj kompetitivnih industrija u okviru zemalja članica inicijative 16 + 1, sa posebnim akcentom na izgradnji pametnih gradova, strategija za isti i najboljih praksi zemalja članica po tom pitanju.

Back To Top