skip to Main Content

Prevent Grupacija preuzela je Cart Trim u Njemačkoj, jednu od vodećih kompanija u oblasti proizvidnje za automobilsku industriju. Preuzimanjem proizvodnih lokacija u Njemačkoj, Českoj i BiH, Prevent je još jednom potvrdio lidersku poziciju na evropskom tržištu automotiva.

Car Trim proizvodi komponente za interijere automobila i strateški je dobavljač kupcima poput VW koncerna, Opela, Bently-a i drugih poznatih brendova u ovoj oblasti. Proizvodna lokacija Car Trim u Žepču zapošljava blizu 1000 uposlenika a upravo je preuzimanjem od strane Prevent grupacije omogućeno da kompanija u BiH nastavi sa radom i zadrži radna mjesta.

Ovom milionskom investicijom Prevent Grupacija ide korak dalje u jačanju bh. autmobilske industrije i stavlja pečat na njen dalji razvoj.

Prevent grupacija je strateški opredjeljena za rast i razvoj kompletne bh. privrede. „Istovremeno, jačamo svoju poziciju na evropskom tržištu automotiva želeći na taj način stvoriti jaku i konkurentnu proizvodnju u BiH“ saopćeno je iz Prevent Grupacije.

Zahvaljujući ovoj akviziciji Prevent Grupacije, 5 miliona vozila koja se godišnje proizvedu u Evropi bit će opremljeno komponentama iz Bosne i Hercegovine.

Back To Top