skip to Main Content

Udruženje privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj juče je, u okviru projekta “Challenge to change”, predstavilo treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Challenge fonda za inovativne poslovne ideje.

Spomenuti fond uspostavljen je u okviru projekta “Challenge to change – C2C” koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida/Ambasade Švedske u BiH, a koji kroz četiri godine provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća RS. Partner u projektu je i region Ostergotland,  Švedska.

Sredstva od oko tri miliona eura namijenjena su mikro, malim i srednjim poduzećima s područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startup-ima s inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Prijave na poziv moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji je moguće preuzeti na www.c2c.ba do 17. decembra 2018.

Sve prijave će biti ocijenjene u skladu s tri osnovna kriterija: inovativnost poslovne ideje, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist. Maksimalan iznos grant sredstava iz Challenge fonda je 30.000 eura.

Back To Top