skip to Main Content

Drugi po redu Poziv za prijavu inovativnih projekata u okviru Challenge to change projekta koji je uspostavljen u našoj zemlji zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini, bit će predstavljen u okviru Info dana koji će biti održan u srijedu 28. marta u sjedištu  Sarajevske regionalne agencije SERDA.

Grant sredstva Challenge fonda su dostupna privrednim subjektima iz cijele BiH, ali i Švedske, koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za startup iznosi 10.000,00 EUR, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000,00 EUR, s tim da moraju obezbijediti i vlastito učešće u iznosu minimalno od 50%.

Challenge to change projekt ( C2C ) implementiraju Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća-RARS. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska. Cilj implementacije ovog projekta jeste jačanje privrednog razvoja u BiH, kao i jačanje saradnje Švedske i BiH.

 

 

Back To Top