skip to Main Content

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić  primio je danas u Sarajevu predsjednika uprave  kineske kompanije CRRC Urban Traffic Kft Gu Yifenga i vlasnika ASA Prevent grupacije Nijaza Hastora. Razgovarali su o investiranju u našu zemlju, sa akcentom na saobraćajni sektor.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo saradnjom NR Kine i Bosne i Hercegovine i rekao da su bilateralni odnosi dvije države dobri i bez otvorenih pitanja. Istaknuo je da Bosna i Hercegovina već sarađuje sa kineskim firmama i da postoji spremnost za unapređenje saradnje u mnogim oblastima, a posebno u sektoru  izgradnje saobraćajne infrastrukture.

Predsjednik uprave CRR Urban Traffic Kft Gu Yifeng je rekao da su u Bosni i Hercegovini prepoznali prostor za nove investicije i izrazio zadovoljstvo uspostavljanjem saradnje sa jednom od najvećih bosanskohercegovačkih kompanija Asa Prevent grupacijom. On je rekao da  saradnja između Bosne i Hercegovine i NR Kine može doprinijeti razvoju cijele regije Zapadnog Balkana.

Tokom sastanka, vlasnik Asa Prevent grupacije Nijaz Hastor je rekao da  dovođenje jednog od najvećih investitora iz Kine predstavlja  doprinos razvoju bosanskohercegovačke privrede i jačanju infrastrukture koja je ključna za privlačenje novih investicija.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da su za ekonomski napredak Bosne i Hercegovine ključne nove investicije i naglasio zadovoljstvo činjenicom da  kompanija CRRC namjerava investirati u BIH i raditi sa domaćim uspješnim kompanijama.

Back To Top