skip to Main Content

Povodom turističke sezone, a u cilju promocije turističkih sadržaja u Starom Gradu, Općina Stari Grad omogućit će svim posjetiocima grada, građanima i ostalim zainteresovanim besplatno preuzimanje aplikacije „Guide2Sarajevo“.

Riječ je o turističkom audio vodiču Općine Stari Grad i Udruženja Čuvari tradicije koji je predstavljen prošle  godine i do danas je zabilježio preko 8.000 preuzimanja. Ova aplikaciji, osim vizuelnog prikaza, nudi i audio vodič za više od 60 objekata od kulturno-historijskog značaja za Sarajevo. Aplikacija omogućava domaćim i stranim turistima da samostalno upoznaju sve turističke atrakcije Starog Grada i Sarajeva, a prati je i elektronska mapa Sarajeva, koja sadrži i navigaciju.

Općina ovaj projekat realizuje putem općinskog Sektora za lokalni razvoj, kao samo jedan u nizu projekata usmjerenih na razvoj turizma i privlačenja što većeg broja turista.

Preuzimanje aplikacije „Guide2Sarajevo“ besplatno je do petka, 22.juna, a može se preuzeti sa Google Play i Appstore prodavnica, kao i sa web stranice www.Guide2Sarajevo.com.

“Guide2Sarajevo’ nudi sve potrebne informacije, od kulturno – historijskih podataka, do važnih i korisnih savjeta i preporuka. Osnovna prednost ove aplikacije u odnosu na slične projekte, a naročito na organizovane grupne turističke obilaske, je to što ‘Guide2Sarajevo’ turistima omogućava potpunu samostalnost prilikom obilaska. Korištenje aplikacije je maksimalno pojednostavljeno. Za njeno aktiviranje potrebno je jedino posjedovanje smartphone aparata.

Back To Top