skip to Main Content

Opcina Centar

 

Predsjedavajući Privrednog savjeta Općine Centar Nedžad Ajnadžić prezentirao je juče rezultate projekta kojim je uspostavljen elektronski registar svih administrativnih procedura koje vodi ova općina s ciljem poboljšanja poslovnog okruženja na lokalnom nivou u BiH.

– Naše opredjeljenje je da nastavimo s intenzivnim aktivnostima o pitanju izmjena i promjena u ambijentu u kojem privrednici iz realnog i javnog sektora realiziraju svoje poslovne aktivnosti – kazao je Ajnadžić u obraćanju na sjednici ovog općinskog tijela.

Iznio je podatak da su u okviru ovog projekta smanjene takse i naknade, eliminiran broj potrebnih dokumenta, skraćeni rokovi te pojednostavljeni neophodni obrasci.

Tokom implementacije projekta uspostavljen je pristup informacijama za investitore po principu ”sve na jednom mjestu”  gdje investitor može dobiti sve relevantne informacije u vezi s investiranjem u općinu, potencijalne lokacije za investiranje te podršku oko procesa investiranja.

Na sjednici je prezentiran i “Investicioni sažetak-Općina Centar Sarajevo-prilika za investiranje” nastao kao rezultat realizacije ovog projekta, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

 

Izvor:FENA

Back To Top