skip to Main Content

S ciljem još obimnijeg i kvalitetnijeg poslovnog umrežavanja, u pripremi 9. po redu poslovno-investicijske konferencije jugoistočne Evrope, Sarajevo Business Forum 2018, organizatori su kreirali online platformu posvećenu predstavljanju kompanija, projekata i povezivanju učesnika prije održavanja, kao i tokom same konferencije.

Pomoću nove web stranice www.sbf.talkb2b.net svi oni koji su se već registrovali kao učesnici predstojećeg SBF, koji će 25. i 26. aprila održati u Sarajevu, mogu kreirati svoj profil i unijeti podatke o kompaniji i projektu s kojim apliciraju te unaprijed zakazati B2B sastanke sa potencijalnim investitorima. Projekti mogu biti nominirani iz oblasti poljoprivrede, energetike, turizma, nekretnina, infrastrukture, IT industrije, sporta i kulture, finansija, kao i drugih industrija.

“Sarajevo Business Forum je platforma na kojoj se spajaju investitori i projekti. Upravo zato je bitno da su projekti dobro pripremljeni, zaokruženi i spremni za razmatranje. Rok za prijavu projekata na online B2B platformuwww.sbf.talkb2b.net je 10. april, a potom slijedi njihov pregled i priprema za efektivno prezentovanje. Svakako, preduslov je da se vlasnici projekata registuju i kao učesnici Foruma, što mogu preko linkasarajevobusinessforum.com/registration-participant, pojasnio je Nedžad Gušić iz Odjela za finansijski menadžment i savjetovanje BBI banke i dodao: “Jedan od načina mobilizacije kapitala je pronalazak strateškog partnera koji je spreman uložiti kapital u određenu ideju ili projekat, bez obzira da li se radi o postojećoj kompaniji, koja ima za cilj proširenja kapaciteta ili start-up ideji. Ovom platformom uvećavamo prilike za dobro uvezivanje”.

Poslovne delegacije i predstavnici kompanija iz zemalja regiona, zapadne Evrope, Turske i zemalja Zaljeva, Azije pa čak i SAD-a i Australije, najavile su dolazak na Sarajevo Business Forum, što predstavlja veliku priliku za pronalaženje pravog investitora za investicijski projekat.

“Investitori koji su najavili dolazak na ovogodišnji SBF poseban interes iskazali su za sektor turizma, razvoj nekretnina, proizvodnje, poljoprivrede i IT-a. Također, drvoprerađivačka i metalna industrija, će biti u fokusu. Zato pozivamo lokalne zajednice, regionalne razvojne agencije, komore i domaće i regionalne kompanije da apliciraju sa projektima iz ovih oblasti”, poručio je Gušić.

Registraciju na online platformu moguće je obaviti u svega nekoliko minuta, a svi prijavljeni imaju mogućnost slanja poruka i dijeljenja dokumenata. Korisnicima je na raspolaganju i pretraživač putem kojeg mogu pronaći upravo one učesnike Foruma, investitore, koji su zainteresirani za projekte iz oblasti koju predstavljaju. Tokom trajanja Foruma, korisnici platforme imat će pristup ličnom rasporedu sastanaka, kao i izvještaj o održanim sastancima nakon završetka 9. Sarajevo Business Foruma.

Back To Top