skip to Main Content

Sberbank BH sa zadovoljstvom objavljuje da se finansijska ekspertica sa međunardnim iskustvom Jasmina Hodžić pridružila Upravi Sberbank BH od 3. oktobra. Nova Izvršna direktorica za Risk i Finansije studirala je na Univerzitetu Sorbona, a bogato radno iskustvo sticala je radeći za vodeće globalne kompanije. Poslovnu karijeru Hodžić je započela u francuskoj banci BNP Paribas, da bi nakon toga ubrzo prešla u revizorsku kuću Deloitte. Profesionalni razvoj nastavila je u kompaniji PricewaterhouseCoopers (PwC) radeći u njihovim uredima u Parizu i Sarajevu. U Sberbank BH dolazi sa pozicije PwC direktora za Bosnu i Hercegovinu.

“Novoj Izvršnoj direktorici za Risk i Finansije želim dobrodošlicu u Sberbank BH. Vjerujem da će njena energija i znanje biti snažan podsticaj poslovanju Sberbank BH uz održavanje nivoa rizika pod kontrolom “, izjavio je Aleksey Bogatov, predsjednik Nadzornog odbora Sberbank BH. “Jasminino bogato iskustvo osnažit će naš tim u Sberbank BH i omogućiti nam još bolje pozicioniranje na tržištu”, dodao je Bogatov.

Osim Hodžić, Upravu Sberbank BH čine direktor banke Edin Karabeg, te Jasmin Spahić, izvršni direktor nadležan za Poslovanje sa stanovništvom i Operacije.

Dosadašnjim članovima Uprave, Senadu Tupkoviću i Denisu Hasaniću, mandat je istekao početkom oktobra.

Back To Top