skip to Main Content

Image 0 02 05 94322851581d6487449276784b8b9ffa7321172b3fed56bab6751bbbe7270748 V

 

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić učestvovao je na 13. Bečkom ekonomskom forumu koji se održao 21. novembra 2016. godine u Beču.

U okviru sesije pod nazivom “Investment Strategy Regional and Worldwide – Cooperation is on demand!”, direktor Milinić je govorio o iskustvima BiH, promotivnim aktivnostima FIPA-e i investicijskim strategijama, značaju agencija za promociju investicija, važnosti unapređenja poslovnog ambijenta i potrebama investitora. Skrenuo je pažnju i na eventualnu otežanu situaciju u kojoj bi se našli strani investitori u slučaju da ovakve agencije ne postoje, zatim značaju regionalne suradnje i promocije, ključnim izazovima za budućnost, kao i daljnim planovima i aktivnostima.

Na sesiji su učestvovali predstavnici sličnih agencija Hrvatske, Turske, Makedonije, Srbije, Kine i Austrije, kao i direktor WAIPA-e g. Bostjan Skalar.

Direktor Milinić je Forumu prisustvovao i kao član Komiteta predsjednika Agencija za promociju stranih investicija – članica Bečkog ekonomskog foruma (Member of the Committee of Presidents of Investment sgencies of VEF) i kao član World Association of Investment Promotion Agencies (WAIPA).

Vienna Economic Forum je nezavisno privredno i političko udruženje  koje okuplja zemlje od Jadranskog do Crnog mora povezujući investitore sa regionima i privrednim djelatnostima koji pružaju povoljne uslove finansiranja.

Na forumima koje organizira spomenuta nevladino udruženje se razmatraju aktuelna privredna pitanja, rješenja, kao i planovi za naredni period.

Back To Top